Zwemloop Nieuwkoop: op weg naar vorm

Lente! Of iets wat erop lijkt. Tijd voor de eerste wedstrijdjes om te zien hoe de vorm is, en opnieuw te wennen aan intensieve inspanningen in belachelijke pakjes. Vandaag viel mijn keus op de Zwemloop Nieuwkoop, net als voor Dolfijnmaatjes Joey, Yvonne en Daan. Ik startte op de 1k zwemmen / 10k lopen.

Qua training is dit jaar interessant voor mij aangezien ik pas in maart goed en wel ben begonnen. Onderweg naar de Eredivisiewedstrijden vanaf mei ben ik wel enthousiast véél gaan trainen. Vandaag was de eerste test om te zien of het gaat lukken om vanuit “nul” weer op een goed niveau te komen.

Concentratie voor de start

Concentratie voor de start

Na een bizar vroege fietsrit kwamen Joey, supporter Wilbert en ik met voeten als ijsklonten bij het zwembad aan. Ruim op tijd voor de start. 6:00 afspreken om te gaan fietsen… dat zijn niet mijn tijden. Het was nog donker enzo, en koud, en er floten vogels! Madness. Maar wel leuk. Eerlijk gezegd.

3-2-1 go! Drie banen lang zwemmen de meneer met de oranje badmuts en ik zij aan zij. Precies even hard. Ik kan me erlangs forceren en vervolgens een kilometer op kop zwemmen, of me in zijn benen verschansen en kijken of hij het tempo mooi hoog houdt. Ik kies voor dat laatste, en hij houdt het tempo voortreffelijk: 6:50 over 500m, 13:47 over 1000m. Boven mijn verwachting.

Ondanks een jammerlijk lang durend linkerschoenaantrekmoment was ik sneller buiten, en kon los gaan op de 10km rennen.

Het ziet eruit alsof ik wandel. Ik wandel niet! Ik ren!

Het ziet eruit alsof ik wandel. Ik wandel niet! Ik ren! Echt!

Bij ieder keerpunt werd duidelijk dat ik iets meer afstand nam op de mannen achter me. Dus de vraag “hoe lig ik in de wedstrijd?”, die ook bij een testwedstrijdje als dit regelmatig even aanklopt, kon ik steeds eenvoudig beantwoorden: ruim op kop.

Na een looponderdeel met tamelijk vlakke rondetijden kom ik binnen in een looptijd van 37:30 / totaaltijd 51:hoog. Blij mee!

Zie je wel! Ik ren!

Zie je wel! Ik ren!

Joey had er meer van verwacht. Maar overal zit een goede kant aan: de volgende keer kan je waarschijnlijk veel beter!

Joey had een off-day, maar het ziet er wel snel uit en dat is ook wat waard!

Joey had een off-day, maar het ziet er wel snel uit en dat is ook wat waard!

Na een sessie bloed-uit-de-schoenen wassen (iets met blaren, de plaatjes bespaar ik u) en weer heel veel kleren aantrekken was het weer op naar Amsterdam. En zowaar! De zon kwam door. Toch nog lente. Prima zondagochtend zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *